2007. május 03.

"Kedves partizaninfo!

Aloldalukon, a labanchirek.blogspot.com -on néhány tárgyi tévedésre szeretném felhívni a hangsúlyt, mely remélem, a korrekt tájékoztatás érdekében módosítva lesz. Amennyiben a cikk jelen formájában fent marad, úgy Önök egyértelmûen történelemhamisítást követnek el, mellyel erkölcsileg kétségtelenül ugyanarra a szintre jutnak, akik ellen harcolnak. Idézet március 24-i cikkükbõl:

"A világ, ha nem is szereti, de azért fogadja el jobban a románokat, (de beszélhetnénk szerbekrõl, szlovákokról, csehekrõl, bulgárokról, albánokról) mert ismerve a külhoni híreket és történelmet, a legtöbb szomszédos ország népe igyekszik nem folyton összerúgni a port a vele szomszédos népekkel..."

Ha csak a XX. századot nézzük, a fent említett Románia 1916-ban hadüzenet nélkül, négyszázezer katonával megtámadta az Osztrák-Magyar Monarchiát. A Monarchia nem állt háborúban Romániával, így józan paraszti ész és nemzetközi jog alapján is Románia agresszorként lépett fel. 1919-ben szerb, román és cseh csapatok ugyancsak agresszorként fellépve intervenciót követtek el az akkor már független Magyarország ellen. A sikeres ellentámadás, majd a túlerõ miatt bekövetkezõ katonai vereség után az antanthatalmak tiltása ellenére román csapatok szállták meg Budapestet. Két évtizeddel késõbb a fasiszta rezsim alatt álló Románia a náci Németország oldalán hadat üzent a Szovjetuniónak területi gyarapodást remélve, szintén ok nélkül, agresszorként fellépve. Mivel Románia messze volt a Harmadik Birodalomtól, Hitler pedig nem akarta megszállni azt, a szovjet csapatok ráadásul kezükben tartották az országot, így Romániának sikerült kiugrania. Sajnos ez a három tény Magyarország esetében nem állt össze, így a kiugrási kísérlet is kudarcra volt ítélve.

Szerb vezetõk az utóbbi húsz évben számos esetben álltak nemzetközi bíróságok elõtt horvát, magyar, bosnyák és albán nemzetiségûek kárára elkövetett emberiség elleni bûntettek miatt, melyet szerbek követtek el. A szélsõségesen nacionalista Milosevic rendszer, mely több alkalommal is háborúba sodorta Közép-Európát, alig néhány éve bukott meg. Szerbia azóta is rendszeresen "összerúgja a port szomszédaival" (Macedónia, Albánia), bár a helyzet szerencsére konszolidálódni látszik.

Szlovákia a második világháború alatt a náci Németország csatlósállama lett, elsõként üzent hadat a Szovjetuniónak agresszorként.
Élen járt a zsidók deportálásában, csakúgy, mint Románia. Ez utóbbi ország követte el a legsúlyosabb bûnöket a zsidóság ellen a náci Németország után, ahogy ezt egy hivatalos közleményben is megfogalmazták folyó év januárjában:

"Of all the allies of Nazi Germany, Romania bears responsibility for the deaths of more Jews than any country other than Germany itself. The exterminations committed (...) were among the most hideous acts committed against Jews anywhere during the Holocaust."


Szlovákiából megközelítõleg 60-70 ezer zsidót deportáltak szlovákok.

"...és nem ad helyet a manapság kevésbé divatos náci eszmeiségeknek."

Míg Magyarországon a szélsõjobboldali pártok már 9 éve nem kerültek be a Parlamentbe, Romániában nemhogy sokkal divatosabb a náci eszmeiség, de 11.5%-kal jelenleg is stabil helye van a román parlamentben. A román skinheadek száma arányaiban is meghaladja a magyarországit (ld. "vasgárdisták").

A szerb nacionalizmus közismert, errõl nem beszélnék részletesen.

Szlovákiában arányaiban nézve is nagyjából ugyanannyi újfasisztát tartanak számon, mint Magyarországon. Érdekes azonban, hogy a szélsõjobboldali erõknek Szlovákiában is erõs bázisuk van: a Jan Slota vezette szélsõségesekbõl álló párt 11.73%-kal ugyancsak meghatározó erõ a szlovák parlamentben. Kijelentéseiben parazitának nevez egy kisebbséget, melynek hazáját tankokkal taposná el. Véleményem szerint ez kimeríti a náci eszmeiség fogalmát. Magyarországon szerencsére ilyenre nincs lehetõség.

"Ami a sportot illeti, a román szurkolók ezidáig még nem randalíroztak külföldön (például Hollandia városaiban) futballmaccsek alkalmával, nem végeztek rombolást külföldi városokban, mint a Ferencváros nevével fémjelzett "magyar" futballszurkolók..."

Hollandiában nem, volt viszont a belga-holland EB-n, Szerbiában és Moldovában is huliganizmus, melyért román szurkolók voltak felelõsek. A szerb huligáncsoportok egyébként világhírû, "kemény brigád"-okként tartják számon, akik elõl jobb minél hamarabb elmenekülni.

"Romániában nem olyan gyakori a "vendégszeretõ magyarokhoz" inkább köthetõ túristák lehúzása sem."

Sajnos ez a lehúzás egész Közép-Kelet-Európához köthetõ. :(

Válaszukat várom (avagy a cikk megváltoztatását a korrektség jegyében. Ne állítsunk olyat, ami nem igaz. Akkor hol maradna az erkölcsi fölény?! Ez így csak önlejáratás.).
Üdvözlettel:

Fábián Csaba"


Partizaninfo: Pedig nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja...