2007. április 7.

Olvasói levél válaszokkal

Olvasó:
Üdvözletem!
Hát kibújt a szög a zsákból. Eddig magatokat függetlennek hazudtátok, de lehullt a lepel. Nyílvánvaló, hogy kommunisták vagytok, valószínûleg a Munkáspárt ifi tagozata. Folyamatosan a jobb oldalt szapuljátok, és a kommunista eszméket dicsõítitek, mintha csak az lenne a jó.

Partizaninfo: Semmilyen párthoz nem tartozunk és még csak eszméket sem dicsõítünk, azonban a nyíltan közösségellenes szélsõjobboldalnak hadat üzentünk.

Olvasó: Akkor kezdjük:- Április 4, felszabadítás? Megszállás! Tudjátok a felszabadítás azt jelenti, hogy idejönnek, majd szépen kigergetik a fasisztákat, és utána hazacipelik magukat. Nem pedig felforgatnak mindent, ellopnak mindent, nõket erõszakolnak meg, és itt maradnak a nyakunkon. Ezt bármennyire is nézem, megszállásnak kell tekinteni. Vagy nevezhetjük akár erõszakos hatalomátvételnek is.

Partizaninfo: tájékozatjuk kedves olvasónkat, hogy Magyarország úgy került bele a háborúba, hogy hadüzenet nélkül átlépte a szovjet-magyar határt és mélyen benyomult a náci német hadsereggel karöltve egy független ország területére. A magyar hadsereg részt vett a helyi lakosság elleni terrorban, falvak felgyújtásában, partizáncselekményeket követõ megtorlásokban. A teheráni konferencián, a 3 szövetséges nagyhatalom megegyezett, hogy a nácikat Berlinig szorítják vissza és a felszabadított területet felügyeleti zónákra osztották. Ezután beszélhetünk arról, hogy bejöttek az oroszok. A felszabadítást követõen, a szovjet hadsereg kis létszámmal, a politikai életbe nem beleszólva volt jelen. 1945-tõl, 48-ig, demokratikus társadalmi berendezkedés és többpártrendszer volt. A szovjet hadsereg 56-ban került behívásra és onnantól számítható nagy számú jelenlétük. Egyébként, az amerikai hadsereg, 1945-tõl, a mai napig jelen van megszálló erõként pl Németországban. Errõl miért nem beszél senki? Ami az erõszakos hatalomátvételt illeti, arra a radikális jobboldal törekszik jelenleg, felrùgva az alkotmányos rendet.
Olvasó: Bontsák el a szovjet emlékmûvet? Igen! Mivel azelõtt nem az állt ott, hanem a címeres országzászló. Ezt az emlékmûvet szépen át kell helyezni máshova. Nem a szoborparkba, hanem valami más úgymond központi helyre. A saját országunkban a saját emlékmûveinket, szobrainkat akarjuk látni! Nem pedig egy idegen megszálló emlékmûvet. Ja, hogy azt mondják, hogy az egyszerû szovjet katona a felszabadításért harcolt, meg õ csak katona, stb... Ja, akkor kérem szépen, állítsunk emlékmûvet a nyilasoknak is, elvégre õk meg Budapestet védték. Minden nézõpont kérdése. És igenis, járna nekik is az emlékmû. Mert katonák voltak, és háborúban nem számít, hogy ki a jó vagy ki rossz, ilyen mondhatni nincsen. Katonák vannak, akik parancsot teljesítenek.
-Partizaninfo: Tévedésben tetszik lenni. Az ország majdnem minden városában található a magyar katonák emlékére állított emlékmû. A nyilas karhatalmistákat pedig nem sorozással, hanem önkéntes alapon toborozták, és nincs rá igény, hogy emlékmûvet emeljünk rémtetteik emlékére. Egyébként furcsa, hogy az MDF és a Fidesz kormányzása idején, egyáltalán nem lendültek akcióba az emlékmû elleni aktivisták, és akkor nem követelték azokat, amiket most követelnek.

Olvasó: Ezt a gondolatot összegezve, mert kicsit zavaros lett:1. Ha nem lett volna ott annak idején a címeres országzászló, nem lenne gond a szovjet emlékmûvel. Maradhatna. Ám, így...

Partizaninfo: Az emberek többsége nem óhajtja lebontani és a jelek szerint a bontást kívánó aktivistáknak is csak mst, 17 évvel a rendszerváltást követően jutott eszükbe, mintegy a kormány ellenes mozgalmak egyik ürügyeként.

Olvasó: Ha a katonákra emlékezünk, akkor emlékezzünk a magyar királyi hadsereg elesett katonáira is, a nyilas katonákra, SS katonákra. Elvégre õk is katonák, parancsot teljesítettek. Ja, hogy a kettõs mérce... A csatamezõn nincsen jó és rossz, katonák vannak, akik parancsot teljesítenek.

Partizaninfo: Mint már olvashatta, az ország majdnem minden városában található a magyar katonák emlékére állított emlékmû. A nyilas és ss alakulatok emlékének megõrzésére jelenleg nincs társadalmi igény, de semmilyen jogszabály nem tiltja az új, önkényuralmi jelképet nem tartalmazó szobor állíttatását sem.

Olvasó: Egyik olvasójuk beírt, hogy a szélsõjobb egy kisebbség, akiket ki kell írtani. És Önök, ahogy írták, ezzel teljesen egyetértenek. Nos, ehhez egyrészt gratulálok, megfelelõen tanúskodtak primitívségükrõl, kedves "írtsukkiaszélsõjobbosokatigazkuruc".

Partizaninfo: Az ön által említett olvasónk egyszer sem használta a "kiírtani" kifejezést, így ezzel kapcsolatban nincs mit megvitatni.

Olvasó: Nézzék meg, hogy a harmadik út hány százalékot ért el a választásokon, és utána azt, hogy a munkáspárt mennyit. Utána osszanak szorozzanak, és mondják meg, hogy ki van kisebbségben!

Partizaninfo: Nem tudom mit ért harmadik út alatt, a Munkáspárt eredményeit sem követjük nyomon, de ha már szóba hozta a választást, a 2006 tavaszi választáson a többség a jelenlegi baloldalinak neveztt, ám ismerten jobboldali értékeket képviselő kormánynak adott bizalmat. Természetesen ettõl függetlenül állítjuk, hogy az ellenzéki érzelmû emberek többsége is elhatárolódik a randalírozástól, a tojásdobálástól. Ezért van a radikális jobb, jelenleg kisebbségben.

Olvasó: További kellemes, gyûlölettõl kevésbé átfûtött napot!

Egy antikommunista (nem nyilas, és nem náci)

Partizaninfo: A gyűlölettől átfűtöttség inkább jellemző az ún. radikális, vagy nemzeti jobboldalra. Elég csak benézni a kurucinfo, vagy a jobbik.net oldalra, vagy visszahallgatni egy-egy Kossuth téri beszédet…

Egy Partizaninfós (nem kommunista és nem cionista)