A Magyar Hírforrás Alapítványtól, ahogy kaptuk:


"T. cím!
Megdöbbenve olvastuk a Partizáninfo nevű oldalukon a 2007 augusztus 31.-ei bejegyzést, melyben több, a valóságnak nem megfelelő állítás található alapítványunkkal, és annak tagjaival kapcsolatban.
Írásuk meglepő, tekintve, hogy mi voltunk az elsők, akik a Kuruc.info készítőinek szellemiségétől és módszereitől egyértelműen elzárkóztak. Ezek után nyílván megértik, hogy az Önök írását méltánytalannak érezzük, és helyreigazítást kérünk! Alapítványunk álláspontja a Kuruc.info hírportállal kapcsolatban közismert, és többek között az Önök oldalán is olvasható egy februári, - a 168 órára, a Népszavára és a Népszabadságra hivatkozó – cikkükben, ahol már leírták, hogy alapítványunk semmilyen kapcsolatot nem tart fenn a Kuruc.info készítőivel. (http://igazkurucoldal.blogspot.com/2007_02_01_archive.html , Amit a Kurucinforól tudni kell!! c. bejegyzés). Az Önök által hivatkozott eredeti, a 168 órában megjelent cikk pedig itt olvasható: http://168ora.hu/cikk.php?id=7167A Kuruc.hu hírportál 2005 szeptemberében kezdte meg működését. A domaint a Magyar Hírforrás Alapítvány jegyezte be, a portál pedig az alapítvány elképzelései szerint egy konzervatív internetes napilapnak indult. Pár hét működés után azonban az alapítvány által kinevezett főszerkesztő olyan agresszív, uszító jellegű, szélsőséges írásokat jelentetett meg az oldalon, melyek összeegyeztethetetlenek voltak a portál előre meghatározott szellemiségével, az alapítvány céljaival és személyes meggyőződésünkkel is. Ennek megfelelően alig több mint egy hónap után az alapítvány kuratóriuma leváltotta a kifogásolt személyt a főszerkesztői posztról, megvonta hozzáférési jogosultságát a Kuruc.hu oldalhoz és kezdeményezte az alapítványból való kizárását. Az Önök állításával ellentétben tehát nem drogfüggőség vagy fegyverrel való visszaélés volt lépésünk oka – amikről egyébként nincs tudomásunk -, hanem említett személy elfogadhatatlan megnyilvánulásai és uszító stílusa.
Miután követelése ellenére, több hónapos elmérgesedett vita után sem adtuk át a Kuruc.hu domaint, az eltávolított főszerkesztő többedmagával indította el a Kuruc.info nevű internetes oldalt . Mivel úgy éreztük, hogy a Kuruc.hu a rajta pár hét alatt sajnálatos módon megjelent írások miatt lejáratódott, a domaint azóta sem használjuk, bár továbbra is az alapítvány tulajdonában van.
Az alapítvány kuratóriumának jelenlegi összetétele a volt főszerkesztő távozása után alakult ki, Ő pedig a Kuruc.info nevű oldalt hónapokkal a kizárása után hozta létre. Tekintve, hogy az alapítvány és annak tagjai sem személyes, sem üzleti, sem más jellegű kapcsolatot nem tartanak fenn a Kuruc.info készítőivel, az alapítvány egyetlen tagja sem támogatja anyagilag, vagy bármilyen más eszközzel a Kuruc.info működését, ezért a leghatározottabban visszautasítjuk, hogy nevünket bármilyen összefüggésbe hozzák az oldallal!
Fentiek alapján kérjük az oldalukon alapítványunkról és annak tagjairól megjelent írás eltávolítását!
Tisztelettel:
Magyar Hírforrás Alapítvány"

Partizaninfo: Levelüket nehezen, de el lehet olvasni. Amennyiben valóban teljesen elhatárolódnak a Kurucinfo portáltól és annak készítőitől, úgy a Partizaninfo hajlandó ezt közzétenni a szóban forgó cikk végén, továbbá kapcsolódó link segítségével elérhetővé teszi az Alapítvány eme tiltakozását.