2007. augusztus 31.

A levélgyűjteményből:
"A liberális tábor és a baloldal eddig minden esetben zavartan fordította el tekintetét, valahányszor a szélsõséges vagy épp fasiszta elemek személyes viselt dolgaira terelõdött a szó. Helyesen tették, hisz normális esetben nem magánemberek véleményeként, hanem csoportos érdekek összegzéseként jelenik meg a politika. Ma viszont, amikor nem csak az alapvetõ emberi értékeket támadó, de lényegében az elvárható napi józanságot is nélkülözõ módon válik közvéleménnyé mindaz a szenny, ami a jobboldalt - a Fidesz jóvoltából - globálisan jellemzi, nélkülözhetetlen tudni: személy szerint kik is állnak a háttérben, illetve az elõtérben. Kik õk, hisz leginkább ez mutat rá, milyen e jobboldal minõsége, milyen jelen megteremtése, milyen jövõként megalkotása várható el tõle. És mindez már a politikán túlmutató, erkölcsi kérdés.
Itt van mindjárt Wittner Mária esete. Azok körében, akik már felnõtt fejjel élték - és vívták - meg az '56-oas forradalmat Budapesten, soha sem volt titok, hogy mi is sodorta ezt a szegény akkori lányt az események, ha nem is centrumába, de mindenképpen sûrûjébe. Valóban, Wittner Máriának nem csak a barikádok annyi névtelen hõséhez hasonló oka volt gyûlölni az akkori rendszert; õ sajátos okkal érezhette elviselhetetlennek és méltánytalannak mindazt, ami vele akkoriban történt. Az ötvenes élvek elején ugyanis rendõri felügyelet alatt állt, minthogy a forradalmat megelõzõen már hosszabb ideje árulta bájait a Rákóczi-téren, ahol az akkori bennfentesek Muffos Máriaként ismerték, eléggé közelrõl.
Korábban soha sem jutott volna eszembe felemlegetni e tényt, elvégre Wittnernek is személyes joga olyan erkölcsi megfontolások vagy épp kényszerek alapján irányítania életét, amelyek jellemének, ízlésének leginkább megfelelnek. De azért '56-ban mégsem ez volt a rendszerrel szembeni lázadás legfõbb - vagy mondjuk úgy: általános - indítéka. Muffos Mari akkori lázadása valóban drámai, drámába illõ emberi sors, egyedül Kurázsi mamáéhoz hasonlatos. De azért remélhetõen a magyar világ mégsem tart ott, hogy egy ilyen személyiség szabjon erkölcsi normákat, az ilyen ember képviselje '56 . "

Partizaninfo: Nincs mit csodálkozni.

Sodi-testvér szót kér:

"Sziasztok.
Sokáig gondolkodtam azon, hogy vajon érdemes-e nektek magyar nyelven megfogalmazni a reakciómat a legújabb hazug rágalmatokkal kapcsolatban, miután egyértelmû jelét adtátok annak, hogy minimális érzék sincs bennetek az ezen a nyelven írt mondatok helyes értelmezésére, azonban arra jutottam, hogy egy próbát megér, hátha akad mellettetek egy magyarul beszélõ ember, aki elmagyarázza nektek, hogy mirõl is írok.
Azt állítjátok, hogy az alábbi mondatom kimeríti a közösség elleni izgatás tényállását, ami az Alkotmánybíróság közismert állásfoglalása alapján abban az esetben állja meg a helyét, ha valaki tettlegességre uszít egy csoport ellen, olyan módon, hogy ez valós veszélyt hordozzon magában. Ehhez képest nézzük meg, hogy mit írok.
"egy esetleges hatalomátvétel alkalmával a bolsevik patkányok mellett a fattyaikat is lámpavasra kell kötni"
Azt írom, hogy "egy esetleges hatalomátvétel alkalmával", vagyis abból az alkalomból, hogy esetlegesen, ha egy radikálisan új irányítás alatt megvalósul egy olyan törvényi szabályozás ("hatalomátvétel" utáni állapot), ami kötélre ítéli a most a hatalom birtokosaként minden felelõsségvállalás alól mentesülõ, bûnözõi módszereket alkalmazó köröket, akkor erõsen érdemes elgondolkodni azon, hogy ezt a hasonló módszereket szintén elsajátító családtagjaikra is kivetítse-e ez a törvényi keret.
Arról, hogy ki milyen utópisztikus gondolattal játszik el, egyfajta sci-fi kategória keretében, természetesen meg lehet a véleményetek. Azonban egy olyan mondat kapcsán, ami a magyar nyelv szabályai szerint egyértelmûvé teszi, hogy hangsúlyozottan nem a jelenlegi társadalmi, és jogi környezetbe, vagyis az olvasó által elérhetõ valóságába, hanem csupán egy fiktív világba, egy friss "hatalomátvétel" alkalmával megnyíló mesebeli környezetbe helyezi a közlés tárgyát, uszítással vádolni engem, aki különben végletekig pacifista vagyok, a legelképesztõbb hazugság, amit el lehet képzelni.
Gondolom, falra hányt borsó, de bennem még az eddigi - többek között a lakásmaffia ügyem kapcsán felhalmozódott - tapasztalataim dacára is él a bizalom az emberek irányában, ezért ennek jegyében ezúton kérlek benneteket, hogy amint lehet, azt a rágalmat, ami engem bûncselekményekkel hoz összefüggésbe, töröljétek az oldalról, és haladéktalanul kérjetek tõlem bocsánatot.
A tisztelet legapróbb jele nélkül:
Kiss Endre Farkas
(SoDI) "

Partizaninfo: Nem kérünk bocsánatot.


Egy külföldi-magyar levele:

"Kedves Partizaninfo! Kétségtelen a magyar médiák hiradásai a legjobb reklámok. Szatelliton keresztül foghato magyar TV adókon közreadják hogy van egy kuruc info internettes oldal van egy ellenoldal (kuruc wanted), ezek után csak be kell ütni a keresöbe és már rajta is van kiváncsiságbol az ember a honlapokon. Igy bárki megtalálja, a fiatalkoruak és gyerekek is. Maga a partizán info oldal-ban leirtakat realisztikusnak tartom, de nem helyeslem hogy a föoldalon link van orosz lefejezési videora. Erröl az egész világon beszámoltak a hiradokban, de sehol nem volt link rá, hogy az átlag ember könnyen rátaláljon. Ez a videoclip nem gyerekek és fiatalkoruak lelkivilágának és szemének valo, söt joérzésü felnötteknek sem! Nekem mint egészségügyben dologozonak is rémes látvány. Szerintem sürgösen el kell távolitani a honlapról.
Üdvözlettel: Gabor Frankfurt am Main-i Német Magyar Társaság vezetöségi tagja"

"Tisztelt Szerkesztõk!
Íme egy link:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=11972496&nid=3425694
ahol a miép egri elnöke szavait ugyan nem hallhatjuk, de mint írják: "világosan megfogalmazta...több alkalom is akadt a revízióra".
Ez az alábbi linken található:
http://origo.hu/itthon/20060922irodistakat.html
18:36
Schneider Tamás egri MIÉP-es politikus, önkormányzati képviselõ, aki a szabadság téri MTV ostromról szólt, aki maga is jelen volt a hétfõi demonstráción. Azt mondta, szerinte nem csõcselék volt a téren, mivel volt olyan bajba jutott rendõr, akit kikísértek a tömegbõl, nem bántottak."

Partizaninfo: Ezek szerint avassuk szentté azokat a bűnözőket, akik nem rugdostak rendőrt...

"Sziasztok!
Ha megengeditek a jobb oldalról is hozzászólnék pár témához, talán van akinek segít a tisztánlátásban.
Nem is tudom örüljek-e, vagy sírjak az oldalatok láttán. Nagyon helyes, ha felléptek az uszító és zavarkeltõ emberekkel szemben. De ahogy a mostani hatalom napi politikáját és az õszi zavargásokat publikáljátok, az egyszerûen nem hiteles és a realitást is sok esetben elfedi!
Jobboldali vagyok, de nem szélsõséges! Nem zsidózok. Az azért érdekes, hogy a gazdaságban és a kormánnyal, szdsz-el összefonódott üzleti érdekek mögött sok zsidót találni, akik mivel vagyonosak, szívfájdalom nélkül rabolnak a Magyar nép kárára!
Mikor és ki állítja meg õket? A szélsõjobb egyes törekvéseivel egyetértek, de a módszereivel nem. De mi lenne az a módszer, amivel békésen le lehet váltani az inlegitim kormányt? Meg kell várni a választásokat? Szerintem nem, mert amit tesznek, arra senkitõl nem kaptak felhatalmazást. Napról napra, egyre nagyobb károkat szenvedünk el a hatalomvágy és pénzéhségük miatt. Szokták mondani, hogy dilettánsok, nem tudnak kormányozni, de ez nem igaz! Tudatosan építik az üzleti köreiket és kifosztják az országot. Ezt pedig minden jóérzésû magyar embernek el kell utasítania, akár jobb akár baloldalon áll is. (Bár az mszp-t baloldalinak titulálni egyszerûen baromság!) A szélsõjobb erõsödése is ebben áll. Sok ember tenni akar az mszp-szdsz üzleti maffia ellen, de mivel a fidesz törvényes eszközökkel nem tud fellépni ellenük, sok elkeseredett embernek nem marad más, mint a szélsõjobb. Ha nem is képes a rendszer ellen tenni, legalább nyíltan kimondják a rabló kormány, és a köztörvényes (bár sajnos el nem ítélt) miniszterelnök gaztetteit!
A kuruc.info-n sok olyan megnyilvánulás van, ami elítélendõ, de talán olyan is, amin érdemes elgondolkodni. Azért a cigány kérdés Magyarországon, de bárhol Európában vagy akár a skandináv országokban is komoly gondot okoz, pedig ott a pénzek is rendelkezésre állnak a probléma kezelésére. Itt sem általánosítanék, de tény, hogy egyik etnikai kisebbséggel sincs gond a cigányokon kívül! Eszük ágában sincs alkalmazkodni a mai normákhoz! Hangosak, agresszívek, higiéniás gondokkal küzdenek, de a vendéglátó egységek törzsvendégei. (Ez pénzkérdés lenne?) A média és a képviseletük felháborodik azon, hogy van cigánybûnözés? Pedig van! Így ne csodálkozzanak, ha nem foglalkoztatják õket!
Nálam dolgozott egy cigány burkoló. Nagyon ügyes, pontos és rendes munkát végzett, tisztességes díjazásért. A családja tiszta, a gyermekei rendesen járnak iskolába! Tudjátok ezzel mi a baj? Hogy az általam ismert kb. 50-60 cigányból õ az egyetlen ilyen! Az ilyen dolgos rendes cigányt nem kell segíteni, õt megbecsüli a társadalom az érdemi miatt. Akit nem, azt azért, mert olyan amilyen! Csak az â01Eolyantâ01D ne velünk tartassák el. El kell tartanunk a nyugdíjasokat, sérülteket, a gyesen lévõ kismamákat, stb, ami természetes. De a cigányok pozitív diszkriminációja miatti pénzkidobás, és a nyugdíjazott 35-40 éves rendõrök nem kevés nyugdíja, mások és az én számomra sem kívánatos! Ezeket az ingyenélõket nem akarom eltartani!!!
És még ott a melegkérdés! Mindenki azt csinál, és azzal, amit és akivel akar, de nehogy már ezt az utcán tegyék, veszélybe sodorva azokat a fiatalokat is, akik még nem kialakult személyiségek és akikre ez rendkívül káros lehet. Tegyék otthon, legyenek meleg szórakozóhelyek. De ne egy kis csoport próbálja ráerõltetni az akaratát a többségre!!! A kis érzékeny, a kamerákba szipogó szetei kislánynak üzenem: nem baj hogy meleg, de ez nem a politikába való. Senki nem verte a mellét még politikusok közül, hogy õ meg heteroszexuális! A munkájával legyen több és szerezzen magának hírnevet, és ne azzal hogy meleg!
Szóval a melegek és a cigányokâ026â026â026â026 Még egy kérdés! Mi is a bajuk a kirekesztéssel? Nem érzik jól magukat a saját körükben? Az iskolákban cigány osztályok, a kórházakban cigány kórtermek? Mi a baj velük? Belegondolok, ha én mennék kórházba, pl. külföldön, ahol van egy magyar kórterem. Én nem azt választanám? Dehogynem! Nekik a saját fajtájukkal van bajuk! Európában és Amerikában is negyedekbe tömörülnek a nációk. Ezzel is baj van? És még egyszer hangsúlyozom, eszük ágában sincs alkalmazkodni a környezetükhöz! Ahol megjelenik, letelepszik köztünk egy cigány család, ott a hangoskodás, verekedés, bûnözés, alkoholizmus, zsiguli-rally. (Tapasztalatból mondom!) Nálunk egy egész utca életét keserítik meg! Ha rendõrt hívunk, nem tudnak mit kezdeni velük. Ezekkel a problémákkal ki foglalkozik? Sokkal egyszerûbb minket rasszistázni? Õket tegye rendbe már egyszer valaki! Hatalom vagy vajda, én nem bánomâ026â026â026â026â026â026
Októberi eseményekâ026â026â026â026â026. Ti ezt másképp látjátok, szerintem politikai elfogultság okán, de egyértelmûen a hatalom megfélemlítõ akciójáról van szó. Öregeket és gyerekeket, külföldi állampolgárokat is ért atrocitás! A rendõrség érti a dolgát, (az más kérdés, hogy korrupt az egész bagázs) a rendzavaró agresszív embereket ki tudta volna szûrni, de egyértelmûen és bizonyíthatóan rossz lépéseket tettek, pl.: rátolták a fidesz gyûlésre a randalírozókat. Ezt nem lehet kimagyarázni, ez volt a hatalom érdeke, hogy a fideszt összemossa a huligánokkal! A békésen utcára vonuló embereket, akiknek más módjuk nincs a tiltakozásra, nem szabadna feloszlatni! És érdemes lenne a hatalomnak is elgondolkodni azon, még ha gyurcsány ködben is él, hogy nem ez kell az embereknek. Azután hogy, ilyen gazdasági káosz okoztak, menniük kellene és nem cinikusan azt mondani az embereknek, hogy aki kijött tüntetni majd hazamegy! Felháborító aljas és embertelen milliárdos(de mibõl is?) bûnözõ!
Összegezve az eddigieket úgy vélem, a kuruc.info-nak rengeteg rossz és talán veszélyes eszméi ellenére is, van létjogosultsága! Kimondja a nyilvánvaló igazságokat, a társadalom jelentõs rétegeinek lelkében felhalmozódott keserûséget, amit a kormány eltitkol, a 4 éves ciklus mögé bújva cinikusan semmibe vesz. Ne feledjük, a jelen helyzetért ez a kormány felelõs! 2002-ben még az eurot akartuk bevezetniâ026â026â026â026.
Végül arra kérem a baloldali érzelmû embereket, szálljanak szembe azzal a kormányzópárttal, akit a törpepárt, az szdsz irányít! Ezeket csak az önös pénzszerzés vezérli. Ha valóban baloldaliak, kérem az oktatás, egészségügy, vasút és volánjáratok, leszakadó vidék felé fordulva õszintén nézzenek szembe a tényekkel. Az mszp töltse ki a ciklusát, de ezek nélkül az aljas maffiózók nélkül!!!
Talán valaki megfontolja és átértékeli a jobboldal, még esetleg a szélsõ jobboldal által vallott nézeteket, ami nem feltétlenül és általánosan rasszista és kirekesztõ. Szerintem sok esetben csak mint egyedüli alternatíva az, amiért a kuruc.info-t böngésszük, és a szélsõségek felé tolódunk. Csendesen jelzem csak, hogy a gárda vár béli szereplését olyan emberek zavarták meg, akik a másik oldalon állnak. Ez is szélsõséges, kirekesztõ, sõt, nagyon veszélyes is!
Remélem, aki ott minõsíthetetlenül viselkedett, az itt nem â01Eosztja az észtâ01D!
Köszönöm, hogy meghallgattatok!
Egy leszakadó félben levõ vidéki település, elkeseredett, megsarcolt, a mindennapi létért küzdõ állampolgára. "

Partizaninfo: Ugyanez visszafelé is érvényes...
Egy jobbról aggódó:

"Sajnos azt sem tudjátok mit cselekszetek !
Lassan elfogy a magyarság a Kárpát-medencébõl, s Ti a gyurcsány-kóka féléket támogatjátok, akik tönkreteszik az országot.
Az országot már szétloptá ismét a zsidók és magukat szocialistának nevezõ bûntársaik, most már a lelkünk is kellene nekik.
S Ti ebben segítitek õket. Hitvány dolog.
Géza."

Partizaninfo: Szó sincs róla! A Partizaninfo a szélsőjobb ellen van, ami nem azt jelenti, hogy a nyugati nagytőkét támogatná.
Egy nem zsidózó aggódó:

"Tegezõdhetünk? A tisztelet megtartása mellet természetesen.
Érdeklõdéssel nézem honlapotokat, amikor nincs jobb dolgom.
Pillanatnyilag a Magyar Gárda ügye foglalkoztat. Nem akarok most abba belemenni, hogy ettõl kell-e félni vagy nem. Mire fog ez alakulni a késõbbiekben? Gondolom a titkosszolgálat úgyis figyeli és amikor veszélyessé kezd alakulni a helyzet, akkor megteszi a szükséges lépéseket.
A Gárdával kapcsolatos ellenérvek a következõk (a teljesség igénye nélkül):
Ebbõl valami nagyon veszélyes dolog lesz, be kell tiltani ! (Válaszom: mindenki, aki megszületik, akár gyilkos is lehet késõbbi élete folyamán. Ez érv az abortusz mellett!)
Fekete az egyenruhájuk. (Válaszom: Nagyon sokan hordanak fekete egyenruhát. Nem sorololm fel az összest.)
Megjelenésük félelmet keltõ. (Nem vitatom, hiszen lehetnek emberek akiknek rossz élményeik vannak. Bennem a rendõrök is félelmet keltenek egy közúti ellenõrzés során. Kereshetnek valami hibát, összetéveszthetnek egy körözött bûnözõvel netán gyilkossal, akár le is tartóztathatnak. Félelmet keltenek bennem a vámosok az ukrán határátkelõn, mert velük még beszélni sem lehet, mert vagy nem tudnak vagy nem akarnak érteni magyarul. Félelmet keltenek bennem a rosszarcú cigányok (fehérek is persze), de ha cigány ellen védekezem (ha megtámadnak persze ) akkor azt mondják én vagyok rasszista. Összetartanak, nyilván önmaguk javára vallanak.)
Az árpádsávos címer, zászló, jelvény stb. is félelmet keltõ. (Igen, aki megtapasztalta a nyilasterrort, arról elhiszem. Érvelni szoktam az árpádsávos zászló mellett, de most nézzük másképpen a kérdést. Ma jutott eszembe az az ötlet, hogy megnyugtatóan szabályozni kellene ezt. Javaslatom: Legyen az árpádsávos zászló, jel, címer stb. helye a múzeumban! Minden egyébb helyrõl be kellene tiltani!!! Nagyon makacsul visszaköszön a mai magyar címerrõl ! Felháborító ! Meg kell változtatni a magyar címerpajzs bal felét valami másra. Javaslatokat várok, mire.
Az USA zászlót és minden egyéb piros-fehér csíkos zászlót lehetõleg mellõzni, hiszen azok is az Árpádsávos zászlóra emlékeztetnek. Engem még a piros-sárga katalán zászló is az Árpádsávos zászlóra emlékeztet ! Nem tehetek róla !)
Mégegyszer: Változtassák meg a magyar címer balfelét!!
Félreértés ne essék, nincs szándékom gúnyolódni, csak egy kis hirtelen jött eszmefuttatásomat írtam le. Néhánysoros választ kérek a honlapon!
Bízom abban, hogy Ti is jót akartok, ha nem is egy oldalon állunk!
Üdv.: József"
Partizaninfo: Az Árpád-sávot elbitorolta a szélsőjobb. Most már az övék!
Elismerés:

" Latom mar szepen be vannak linkelve a wiw adatlapok, erdemes lenne
felhivni az emberek figyelmet arra, hogy par tucat para-jelzessel
toroltetni lehet az ilyen felhasznalokat wiwrol... Ahogy a magyar
gardat is is toroltek. En mar szepen megirtam a sablonszovegemet, es
elkuldom minden nagyon durva felhasznalonak. Termeszetesen nem jo
ezzel a dologgal visszaelni, nem azt jelzem a gephaznak, ha valaki
fidesz szavazo vagy nekem nem tetszo politikai nezeteket vall, csak
azt, ha valaki ennyire szelsosegesen uszito es gyuloletkelto dolgokat
ir. Gratulalok tevekenysegetekhez, csak igy tovabb,
Matyko (kornyezetmernok apuka, de nalunk nem lesz karlendites ;) ) "


Partizaninfo: Köszönjük!

"Tisztelt Partizáninfó!
Nagyon jó az oldal, de inkább azért, mert az elsõ fontos lépés a tanulás és a továbbképzés, ha megmutatják és aztán rájönnek ezek az "emberek" mennyire sötétek! Csak akkor vehetik rá magukat, hogy kikászálódjanak abból a mély árokból, amiben vannak. Persze csak ha a drogok engedik!
Szerintem nem 150-en vagytok, ahogy egy "olvasó" Írta, hanem sokkal többen, csak mi most dolgozunk és nem tüntetünk, csak ritkán fejtjük ki véleményünket!
Az egyik olvasóval egyetértve én is azt mondom, hogy legalább erõteljesebben felhívhatnátok a figyelmet a neonáci gyilkosság video gyomorforgató voltára!
A véleményem pedig az, hogy nem zörög az avar, ha nem fújja a szél. Vagyis nem erõlködnének ezek a neonácik magyarországon és valszeg máshol sem, ha nem kapnának táptalajt!
Nálunk a táptalaj pedig O V és bandája, akik a neonácik segítségével gondolják a hatalomátvételt (szerintem tévesen) a jelenlegi kormánnyal szemben!
Maradok olvasójuk!
xy"
Partizaninfo: Egyetértünk.
Flagozni kell!:

"Sziasztok!
Rosszullét fogott el mikor megláttam a következő videót a youtubon.
http://www.youtube.com/watch?v=pZvZwQnkdNI

Kérlek titeket hogy flagozatok mint "hate speech" és erre szólítsátok fel az olvasókat is!"
Partizaninfo: Flagozzatok!



"Szevasztok!

A hírekbõl értesültem kiváló lapotokról. Különben nem vagyok politizáló típus, csak a tévéostrom, és az utcai agresszió ébresztett rá, hogy ha nem is tökéletes demokrácia a miénk, ez a szélsõjobbos mentalitás tönkreheti Magyarországot.
Köszönöm a munkátokat mégegyszer.
Béla"
Partizaninfo: Csináljuk, amíg szükséges! Össze kell fogni! "Egyedül nem megy..."
Csendes többség levele:

"Számomra igen becsült Partizáninfo!
Mint a "csendes többség" egyik alakja, szeretnék válaszolni
megjegyzésetekre, mármit a sült galamb efektusra...
Ugy érzem, hogy jobb ma "csendbe" lenni, mint hözöngve az
utcára vonulni, utcakövet felszedni, barikádot emelni, törni-zuzni..
az maradjon meg a "nagyrabecsült jobbosoknak".
Valamit tettem ezért az országért, nem mai pipi vagyok, sok-sok
évi munka van mögöttem. Épitettem az országot, sokak szerint
ugyan rosszul, de akik viszont törnek-zuznak ugy gondolják ez
is épitõ munka, AZ..leépitõ. Két fiamat neveltem, és ma elmondhatóm
tiszteségre. Tiszteségesen dolgoznak, megprobálnak megélni és nem
utcán höbörögve keresni "igazukat". Megtanitottam nekik vállvetve
tanáraikkal a Történelmet!! Amit nagyon sok Szülõ nem tett meg,
mert elgondolkodtató 17 évvel a rendszerváltás után, honnan veszik
a mai fiatalok azt a sok blödséget, történelem meghazutolását,
gyülölködést. Igen a Szülök felelössége ebben igen nagy!.
Olvasva a leveleket bizony megrémülök, hogy honnan veszi egyes
fiatal a jogot ehez a hangnemhez. Ekkora sötétsége lenne ott fennt
nekik??
Sajnos tenni ma csak annyit tudok, hogy "csendbe" maradok.
De van amikor a csend sokkal beszédesebb a kiabálástól, hözöngéstõl,
mert soha nincs igaza annak aki kiabál!!!"
Partizaninfo: Azért nem árt tenni is valamit, ha már kiabálni nem akarunk...


"Köszönöm a belinkelést, számomra eddig pozítiv egyenleggel zárult a látogatók számát illetõen.Természetesen megértem aggodalmunkat, de ha egy "kicsit" finomabbra vennék a stilust, nyilván a hívaltalos oldalról is méltányosabb hozzáálást tapasztalnának.Természtesen ez csak egy tanács, távolról sem akarok beleszólni a szerkesztõ koncepciójába.Szerény véleményem szerint a Fele sem igaz-1....n sorozathoz hasonlatossal is lehet adekvát humoros, és gúnyoros kritikát kifejteni.Bár a most elkészült törvénytervezettel nekem is vannak fenntartásaim, ugyanis olyan érzésem van, hogy az antikapitalista kritika megzabolázása ellen is irányul.Továbbá egyre inkább karakteresebbé vállik az internetes "osztályháború", s ez bizony nagy balhékhoz fog vezetni, hiszen az internet eléggé sebezhetõ technika pro-kontra.A mai meglehetõsen felzaklatott helyzetben persze érthetõ, hogy egyesek túlreagálnak, vagy ha úgy tetszik, mint az egyik filmbeli német-náci tiszt mondta, hogy:" Értjük a viccet, de nem szeressük!" Itt szó nincs politikai azonosításról, és elismerem, hogy a hasonlat sántít.
Én mindenesetre" szabad ésszel nem adom az ostobát", és még véletlenül se akarjanak gondolatzsandárok kioktatni a demokráciáról, és az emberi jogokról.Ha már annyira rohadt volt az az "átkos" állításuk szerint /vörös diplomáig is üldözték õket/, akkor hölgyeim és uraim produkcióra fel, ugyanis Magyarország a kapitalizmus kirakatában a kapitalizmus talán legocsmányabb áruja címre jogosult.Nyilván azért nem sikerült jól a tõkés restauráció, mert a "Döntsd a tõkét ne siránkozz " még bennük volt, holott Marx valami olyasfélét mondott, hogy: "Felétek proletárok , és kamatos kamattal". Az elprivatizációs kótyavetye enyhén szólva is skizonfrénia betegségének a jegyeit mutatta fel, mert lehet olyan marha egy tõkés, hogy áron alul adjon el valamit, és elcsessze az átlagprofitot?Na igy aztán nem csoda, ha a pótlólagos eredeti t.felhalmozás felettébb hiányosra sikeredett.Amúgy nincs semmi baj, most is ki van adva a jelszó, hogy kedves / elvt../ pofa be! Demokraták! Ha törik, vagy szakad, de utol kell érni a legfejletteb demokráciákat.! Állítólag lovas huszáros rohammal van tervezve/ neoliberális lovakkal/, de nagy a gond, hogy nincs elég zab a költségvetésbõl, mit több, az infláció növekedésével azonosként fogják a GDP növekedést regisztrálni..Felcsúton se nagyon más a helyzet.Állítólag a mesteredzõt lerugták, és olyan idegsérülést szenvedett, hogy emiatt Debrecenben is ápolják a klinikán.Ja de el ne feljtsem, egy kis liberálisnak önminõsített írta nekem, hogy bízik a polgár forradalom pótkiadásában. Nem akartam megsérteni, de szerettem volna megtudni, hogy milyenben reménykedik , azaz úgy 1789 franciásan, vagy 1848-49? ,és Petõfi lelkesíti -e? No de nem folytatom, és döntsék el, hogy , melyik fele sem volt igaz a példaszövegemnek. Üdv: V. S. "
Partizaninfo: Majd mindenki maga eldönti...

Deport 56-ról:

"mai szemezgetésem közepette ezt az aranyos kis cikket találtam. a deport56 tényhamisító bizottsága által kiadott közleményben. érdemes lenne talán szöveg nélkül egy két fotóval közzétenni, amin mondjuk a hös hazafi salak mutatja magát mondjuk ködobálás, autó felborítás és gyujtogatás, kukatologatás, garázdaság, emlékmürombolás, középületek megrohanása, barikád építés. tank vezetés közepette! gondolom a tisztelt szerkesztöknek rendelkezésükre áll elég fotó ami tisztán alátámasztja, hogy ki is volt elsösorban akinek volt miért eltakarni az arcát, holott öket biztos nem fenyegette a veszély, hogy mondjuk arcon dobják öket egy molotovkoktéllal!
Nem értem a magyar kormányt amikor dr szerdahelyi szabolcs ilyen jellegü kijelentéseit csak így elfogadja és nem teszi meg az úr ellen a szükséges törvényes lépéseket. ilyen kijelentésekért, legkevesebb egy bocsánatkérés járna nyilvánosan lehajtott fövel és oszinte megbánó arcal. és egy jókora pénzbüntetés amit természetesen jótékony célra, pl. tüntetések utáni renoválásokra takarításokra lehetne fordítani!
íme a Közlemény:

"Gyurcsány és a magyar SA

DEPORT-'56 '56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága 1329 Budapest, Pf. : 8. T/F: 405-3665 E-mail: deport56@mail. datanet. hu Közlemény Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-’56) szerint a Magyar Gárda megalakulásának közvetlen előzménye az volt, amikor az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján az ORFK Rendészeti Biztonsági Szolgálata, a REBISZ a Párt rohamosztagaként működve vérfürdőt rendezett Budapest utcáin. A rohamosztag – németül Sturm Abteilung (SA) – tehát kormányzati kezdeményezésre nyert polgárjogot napjainkban, ami Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felelőssége. A DEPORTT-’56 szerint nem vitás, hogy a történelmi előzmények miatt mindenféle gárda megalapítása előhívhat félelmeket, ám a Magyar Gárda – és más szerveződő gárdák – csupán halovány utánzatai lehetnek a 2006. október 23-án a fővárosban tobzódó magyar SA-nak. Mindenekelőtt azért, mert mint láthattuk, a Magyar Gárda tagjai nyíltan vállalják arcukat, tehát minden további nélkül nyomon követhetők akár a nemzetbiztonsági szolgálatok által is. Ezzel szemben, az azonosító jel nélküli símaszkos rendőrök az anonimitás fedezékéből követték el tömegesen bűncselekményeiket. A híradások szerint számításuk bevált, hiszen az ügyészség rendre megszünteti a nyomozásokat arra hivatkozva, hogy nem sikerült a tettesek azonosítása. Ráadásul az álarcok használata arra is lehetőséget biztosított, hogy magyar és külföldi verőemberek egészítsék ki a korábban – a Televízió épületének ostrománál - kudarcot vallott rendőri erőket, mint ahogyan ezt a gyanút már többen is megfogalmazták A DEPORT-’56 szerint a magyar SA létrehozása Magyarország szégyene. Budapest, 2007. augusztus 26. dr. Szerdahelyi Szabolcs a DEPORT-’56 elnöke"
üdvözlettel: Gábor "
Érdekesség:
"Lám ilyen könnyű valaki emailjébe bejutni. Egy ismerősömtől tudom, hogy hozzájutott a cskg@freemail.hu email cím beléptető kódjához. Az illető állítólag bent hagyta egy netkávézó gépben. A jelszó: zsukov És máris bent vagyunk a csontol néven irogato emailjében. Elég sok minden kiderül belőle…"