"Üdvözletem!
Pár kérdést szeretnék feltenni, amire remélem, hogy kielégítõ választ tudnak nekem adni.Mint minden normális gondolkodású ember, én is - és gondolom Önök is - tisztában vagyok azzal, hogy amilyen rendszer most él, az a legjobb indulattal sem nevezhetõ kommunistának. Ez egy kõkemény kapitalista rendszer, és az MSZP pedig egy vérkapitalista párt. Sajnálattal látom, hogy sokan, a szélsõjobb, de még a jobb oldalról is kommunistázzák az MSZP-t, és ezzel elterelik a figyelmet a lényegrõl, a kapitalistákról. Viszont egy magyar nemzetiszocialista (továbbiakban hungarista), se nem kommunista, se nem kapitalista. Mégis, a nemzetiszocialista nézetek leginkább a kommunista nézetekhez állnak közel. Mint az jó pár írásukból is érzõdik, Önök a szélsõbal felé húznak, azaz a kommunista ideológia felé.
A kérdés a következõ: Elképzelhetõnek tartják-e azt, hogy esetleg a hungaristákkal leüljenek beszélni, és netalántán létrehozni valamiféle anti-kapitalista szövetséget? Még mielõtt az országot teljesen tönkre vágja a kapitalista kizsákmányolás...
A másik kérdésem ismét a kapitalizmushoz köthetõ. Nem kell ahhoz nagy észnek lenni, hogy tudjuk, Izrael jelentõs hasznot húz a kapitalizmusból. A SZU-nak nem is volt valami fényes kapcsolata a cionistákkal. Kérdésem az lenne, hogy a partizaninfo mennyire tartja magát anticionistának? (Hangsúlyozom, hogy anticionista, nem pedig antiszemita!)
Az utolsó kérdésem pedig, a jelennel, és a jövõvel foglalkozik. Gondolom, belátják, hogy az ország nagyon rossz irányba halad. A kapitalista kizsákmányolás soha nem látott méreteket öltött, a vadliberalizmus tombol, és az ország szépen lassan elsüllyed a globalizáció mocsarában (hogy ilyen hasonlattal éljek). Több helyen is olvastam, hogy a partizaninfo sem ért egyet azzal, amerre az ország tart jelenleg. A kérdésem az, hogy mit kíván tenni a partizaninfo ez ellen? Azt már tudjuk, hogy mit nem (õszi események elítélése), de azt nem, hogy mit igen.Mielõbbi válaszukat elõre is köszönöm!Üdvözlettel, AVM"
Partizaninfo: Levele ideológiailag elég ütős, de igyekszünk válaszolni. Levele elején írtakkal maximálisan egyetértünk, azaz, hogy a jelenlegi társadalmi berendezkedésnek semmi köze a kommunizmushoz. A nyílt antikommunista megnyilvánulásokat a nyugati nagytőke generálja.
Válaszok: 1. A hungarizmus, csak úgy mint a fasizmus, a tőke legreakciósabb, legagresszívabb megnyilvánulása. A hungarizmus háborút akar a szomszéd népekkel és kőkemény tőkés diktatúrát. Ideológiai ellentéte a valódi baloldalnak. Az antkapitalista szövetségnek jelen keretek között, kis hazánkban nincs értelme. A sorsunk nem itthon dől el, hanem a nyugati nagytőke érdekeinek megfelelően alakul. Egy szövetséggel több, vagy kevesebb, mindegy...
Cionizmus: Természetesen teljesen elhatárolódunk a cionizmus minden fajtájától épp úgy, mint az antiszemitizmustól is.
Jövö: A Partizanifo nem politikai szervezet. Politikai lépéseket nem tud és nem akar tenni. Célunk a szélsőjobboldali megfélemlítés és a szélsőjobboldali propaganda ellensúlyozása, a fő uszítók kilétének felfedése.